Facebook Twitter Tunein YouTube

Musica Divina : alternatief concert van Bel Ayre

Sinds vrijdag 18 september loopt de 8ste festivaleditie van Musica Divina, het najaarsfestival van Festival van Vlaanderen Kempen. Door de verstrengde corona maatregelen zijn er helaas enkele buitelandse artiesten niet naar België kunnen reizen. Festival van Vlaanderen Kempen heeft echter als alternatief een ensemble uitgenodigd.

Voor enkele Spaanse en Noorse muzikanten is het risico te groot om bij terugkeer in eigen land een tijdlang in quarantaine te moeten, wat men zich met moeite kan veroorloven. Het Festival van Vlaanderen Kempen heeft alle begrip voor deze uitzonderlijke situatie en hoopt deze artiesten in een volgende festivaleditie te mogen verwelkomen.

Normaal gezien zou de Spaanse topsopraan Raquel Andueza samen met haar ensemble La Galania concerteren in de Heilig-Hartkerk van Heist-op-den-Berg op 2 oktober. Zij zullen tijdens Musica Divina 2021 dit concert in Heist-op-den-Berg brengen.

Festival van Vlaanderen Kempen heeft echter als alternatief een ensemble uitgenodigd dat dezelfde muzikale intensiteit zoekt als La Galania. Het Belgisch ensemble Bel Ayre brengt op 2 oktober het programma Entre-temps in de Heilig-Hartkerk van Heist-op-den-Berg.

Ook de Noorse violiste Benedicte Maurseth zal niet naar België kunnen reizen. Zij stond twee maal op het festivalprogramma, in de Begijnhofkerken van Lier op 1 oktober en van Hoogstraten op 3 oktober, telkens samen met andere muzikanten of ensembles. Deze concerten worden niet geannuleerd maar de andere muzikanten zullen het complete concertprogramma op zich nemen. Alle ticketkopers worden op de hoogte gebracht.

De gedichten kan men vanaf september raadplegen op www.musica-divina.be.
Vanaf oktober staan de video-opnames van de gedichten online op www.musica-divina.be.

Wanneer : 18 september – 04 oktober
Waar : Diverse locaties in de kempen
Info : www.musica-divina.be

Recent