Facebook Twitter Tunein YouTube

Achtste Editie van Musica Divina

Tussen 18 september en 4 oktober 2020 geniet je van de 8ste editie van Musica Divina met hemelse muziek in het hart van de Kempen. Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert concerten in de abdijen, begijnhoven en kerken aan de start van het nieuw cultuurseizoen. Tijdens deze editie staat zuurstof centraal, met als motto Zuurstof voor de ziel.

ZUURSTOF VOOR DE ZIEL. Dat is het motto van MUSICA DIVINA 2020. Uitgangspunt is het burgemeesterconvenant Kempen 2020. Daarbij wordt gestreefd naar een verlaging van 20% van de CO2-uitstoot in de Kempen. Musica Divina koppelt zich integraal aan dit positieve signaal. Muziek zorgt immers voor zuurstof voor de ziel.

Directeur Jelle Dierickx: “Als festival dat zich focust op stilte, onthaasting, bezinning en het religieus erfgoed van de Kempen wil het een steentje bijdragen tot het principe van een gezonde geest in een gezond lichaam. Muziek zorgt immers ook voor zuurstof, voor heling, voor schoonheid en af en toe zelfs voor een ervaring van het sublieme. Longinus wist het al in de eerste eeuw na Christus treffend te verwoorden: De ziel verheft zich, onwillekeurig, door wat werkelijk subliem is. Ze neemt een hoge vlucht en wordt van vreugde vervuld, vreugde en trots, alsof ze wat ze hoorde zelf heeft gemaakt. Net dat wil Musica Divina 2020 bieden: Zuurstof voor de ziel”
In coronatijden is dit motto en de live beleving van muziek meer dan ooit broodnodig. Met uiterste respect wordt deze festivaleditie opgedragen aan alle zorgverleners.

Musica Divina zorgt bij elke editie voor een uniek samenspel tussen erfgoed en muziek. Twee nieuwkomers in de reeks van historische concertlocaties zijn de Sint-Dimpnakerk en het tuinpaviljoen van Huis Perrekes in Geel. Op 4 oktober opent de Sint-Dimpnakerk haar deuren voor Zen en engelenzang van Dorine Mortelmans en het nieuwe Belgische vocaal sextet Air For Six. Overdag kan je terecht in het bijzondere tuinpaviljoen van Huis Perrekes, waar pianist Guy Vandromme kleurt met tijd.
Verder op het programma van Musica Divina staan o.a. Vox Luminis in de abdij van Tongerlo, Cappella Pratensis in de abdij van Postel, Griet De Geyter en Il Gardellino in Turnhout, Raquel Andueza in Heist-op-den-Berg, Benjamin Glorieux en Benedicte Maurseth in Hoogstraten, Les Musiciens de Saint-Julien in Herentals, Cuarteto Quiroga in Lier en Les Passions de l’Ame in Averbode. Deze topmusici geven ons Zuurstof voor de ziel.
Musica Divina is een totaalbeleving. Naast topconcerten met hemels klassiek staat de vierde en laatste editie van Poesia Divina op het programma.

Wanneer : 18 september – 04 oktober
Waar : Diverse locaties in de kempen
Info : www.musica-divina.be

Recent