Facebook Twitter Tunein YouTube

Amazing Haydn 2018 : Startschot met Concilium Musicum Wien

Vandaag (zondag) gaf het festival "Amzing Haydn" het startschot voor een nieuwe concertreeks. De eer van opener viel dit jaar te beurt aan Concilium Musicum Wien.

Of het alleen in mijn verbeelding is weet ik niet, maar de najaarsconcerten van het Haydn Genootschap Vlaanderen hebben de neiging van steeds op mooie herfstdagen door te gaan.  Zo ook vandaag, al kon die najaarszon in de crypte van de O.L.V. van Hanswijk basiliek in Mechelen moeilijk haar warme stralen laten schijnen.  Een warme sfeer was er des te meer, zoals dat gewoonlijk het geval is op Amazing Haydn.

Het Concilium Musicum Wien, onder leiding van Christoph Angerer (vioo, altviool en viola d’amore) werd in 1982 opgericht in de schoot van het Haydn-Gesellschaft Wien.  Op hun repertoire staat muziek uit de 18de eeuw die ze ook brengen op historische instrumenten uit deze periode.

Het concert ging door onder de titel “Mozart & friends”.  De grootmeester zelf ontbrak dan ook niet op het programma met zijn “kwartet in A, KV298 voor traverso, viool en contrabas”, het vriendenclubje van destijds werd vervolledigd met Joseph Haydn, Johann Georg Albrechtsberger, Franz Xaver Süssmayr en Maximilian Stadler.  Het Concilium Musicum manoeuvreerde zich op zeer speelse wijze door het programma, het publiek in de crypte kon enkel instemmend applaudiseren.

Wie de weg naar de Amazing Haydn concerten nog niet gevonden heeft krijgt nog 2x een herkansing.  Laat deze gelegenheid niet aan je voorbijgaan !

Volgende concerten :

  • 21 oktober – “The Sound of Europe” – Liszt Trio Wien
  • 4 november – “Goddelijk, Veelzijdig en Virtuoos” – Linos Ensemble

Info & tickets : Haydn-Genootschap Vlaanderen

Recent