Facebook Twitter Tunein YouTube

Amazing Haydn 2021

De voorbije edities moest het festival Amazing Haydn noodgedwongen wat gas terugnemen, maar dit najaar zijn ze er weer. De weekends in oktober mag je alvast aanstippen voor 4 uitmuntende concerten van evenveel ensembles uit Wenen en Eisenstadt.

Daarenboven is 2021 ook een jubileumjaar want het festival viert zijn 25ste. verjaardag.  Ter gelegenheid daarvan knopen ze opnieuw aan met nostalgie uit het verleden.  Net als 25 jaar geleden staan er uitsluitend ensembles uit Oostenrijk op het programma, afkomstig uit dé twee Haydnsteden bij uitstek, Wenen en Eisenstadt !

 • Zondag 10 oktober – 15.00u
  (Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Leliëndaal  – Mechelen)
  Wiener InstrumentalsolistenVoor dit openingsconcert gaat “Amazing Haydn 2021“ voor een bijzonder super-gevarieerd en fijnzinnig programma met pareltjes uit de Weense klassieke periode en de Romantiek.
  De Wiener Instrumentalsolisten zijn internationaal zeer gevraagd. Het ensemble belichaamt op subtiele wijze wat als onvervalst “Wienerisch“ kan worden omschreven.
 • Zondag 17 oktober – 15.00u
  (Kerk van Sint-Jan-Baptist en Evangelist – Mechelen)
  Razumovsky Quartett WienIn 1806 voltooide Ludwig Van Beethoven zijn strijkkwar-tet “Opus 59/1”. Hij droeg de vierdelige compositie op aan graaf Razumovsky, diplomaat en Russische ambassadeur in Wenen en één van zijn belangrijkste mecenassen.  Dit vermaarde opus wordt in dit concert geflankeerd door strijkkwartetten van die twee andere grote Wiener Klassik-componisten; Haydn, die aanzien wordt als de vader van het Strijkkwartet, en Mozart die zich maar wat graag door Haydn liet inspireren.
  Kom genieten van dit virtuoze Europese toptreffen, door het befaamde Razumovsky Quar-tett Wien.
 • Zondag 24 oktober – 15.00u
  (Sint-Pieter-en Paulkerk – Mechelen)
  Haydn Chamber Ensemble EisenstadtDe naam van dit ensemble van drie internationaal gelau-werde solisten en kamermuziekspecialisten toont overdui-delijk aan dat de focus in het repertoire van het Haydn Chamber Ensemble op het oeuvre van Joseph Haydn en zijn tijdgenoten ligt.  Hun regelmatige samenwerking met gerenommeerde mu-sici heeft tot doel het kamermuziekspectrum in zijn volle kleurenpracht aan bod te laten komen.  Een staaltje van hun veelzijdig en contrastrijk repertoire levert dit bijzondere concert.
 • Zondag 31 oktober – 15.00u
  (Begijnhofkerk – Mechelen)
  Haydn-Akademie EisenstadtDe Haydn-Akademie, het orkest van het Joseph Haydn Konservatorium, onder dirigente Chariklia Apostolu, verenigt de meest getalenteerde studenten van dit internationaal gerenommeerde conserva-torium dat dit jaar 50 jaar bestaat.  De Haydn-Akademie stelde voor die gelegenheid een programma samen met Weense Klassiek van het zuiverste gehalte. Naast een symfonie van Haydn horen wij ook zijn beroemdste Cello-concerto. Hiervoor tekent de jonge super-getalenteerde Venezolaanse cel-list Danilo Ugarte. Haydn is tijdens dit bijzondere concert in goed gezelschap van zijn allerbeste vriend W.A Mozart en zijn lievelingsleerling Ignaz Pleyel.

Info : Haydn genootschap Vlaanderen

Recent