Facebook Twitter Tunein YouTube

Amazing Haydn 2022 : Lissy Quartett Wien

Het festival Amazing Haydn brengt dit jaar 4 concerten tussen eind september en midden oktober. Voor het tweede concert in deze reeks spreken we op 2 oktober af met het Lissy Quartett Wien.

In 2008 richtte Raimund Lissy, concertmeester van de Wiener Philharmoniker, samen met collega Robert Bauer-statter, aanvoerder van de altviolen van de Wiener Philharmoniker, Maria Grün, celliste bij de Wiener Symphoniker en de Weense Staatsoper en de Bulgaars-Weense pianiste Srebra Gelleva, het Lissy Quartett op, uit fascinatie voor de vergeten Weense componist Joseph Mayseder.

Charme, vrolijkheid en virtuositeit kenmerken het werk van deze componist en vioolvirtuoos, die een tijdgenoot van Beethoven en Schubert was en als 14-jarig jongetje nog musiceerde in het Esterházy-orkest, dat geleid werd door Joseph Haydn.

De subtiele uitvoeringen van het Lissy Quartett zullen garant staan voor een tot de verbeelding sprekend programma met, naast Joseph Mayseder, topwerk van genieën als Joseph Haydn, W.A. Mozart en Johannes Brahms

Wanneer : 2 oktober – 15.00u
Waar : Sint-Pieter-en-Paulkerk – Mechelen
Info & tickets : www.amazinghaydn.be

Recent