Facebook Twitter Tunein YouTube

CCHA brengt drie Limburgse solisten van wereldniveau op het podium

CCHA en Belgian National Orchestra presenteren met ‘On The Town’ een unieke productie naar aanleiding van FESTIFIFTY, het 50-jarig bestaan van het cultuurcentrum. Dat doen ze samen met drie Limburgse solisten van wereldfaam : Anneleen Lenaerts, Jeroen Berwaerts en Roeland Hendrikx.

Anneleen Lenaerts hoeven we niet meer voor te stellen, ze was de eerste vrouw die aangesteld werd als solist bij de Wiener Philharmoniker en werd zopas Commandeur in de Kroonorde. Overal ter wereld verovert ze de harten, zeker op het thuisfront in Limburg. Ook Roeland Hendrikx is toonaangevend op de internationale concertscène, zowel als solist als met zijn subliem kamermuziekensemble. Na het concert in Hasselt begint een gedroomde concertreeks met The London Philharmonic. Jeroen Berwaerts is een muzikale grootmeester met een allesomvattende liefde voor muziek. Hij is professor in Hannover en aan de Royal Academy of Music in Londen en wordt wereldwijd geprezen voor zijn verbluffende techniek.

Met ‘On the town’ brengen de drie Limburgers een avond vol opzwepende muziek: van nostalgische Belgische jazz over Latijns-Amerikaanse invloeden tot Armeens vuurwerk. Aangevuld met feestelijke symfonische werken van Leonard Bernstein en Sjostakovitsj.  Met de Festive ouverture toont ook Sjostakovitsj zich van zijn vrolijkere kant. Zijn Feestouverture werd
gecomponeerd ter herdenking van de 37ste verjaardag van de Oktoberrevolutie van 1917.

Het Jazz Concertino voor harp en orkest van de Belgische componist Emile Deltour ademt de sfeer van de jaren ’30.  Daniel Freiberg – Grammy award winnaar- versmelt klassiek, Latijns-Amerikaanse muziek en jazz tot  een nieuw spannend, filmisch geheel. Zowel muzikale tradities uit de Andes als Afro-Peruaanse thema’s en improvisatie passeren de revue. Het is daarmee de Belgische première van Freiberg’s ‘Latin American Chronicles’. De New Yorkse componist is zelf ook aanwezig op de première in CCHA.

Aleksandr Aroetjoenjan stond zijn leven lang in de schaduw van Armeniës bekendste componist Aram Chatsjatoerjan. Was deze laatste nogal somber van aard, Aroetjoenjan was het tegenovergestelde.  Het concerto voor trompet uit 1950 klinkt dan ook uiterst levenslustig. De “bis chanté” is voor ‘Mathilde’ van Jacques Brel.

Wanneer : 30 september – 20.00u
Waar : CCHA – Hasselt
Info & tickets : www.ccha.be

Recent