Facebook Twitter Tunein YouTube

COUDENBERG SOUND BOX FEST 2023 – 3. AARDE : De diepe resonantie van lage snaren

Veel meer dan een muziekfestival wil het Coudenberg Sound Box Fest zijn publiek opnieuw in contact brengen met het archeologische, historische en artistieke erfgoed van België door de overblijfselen van het Coudenbergpaleis in dialoog te brengen met het eclecticisme en de dynamiek van het heden.

Van oude muziek die teruggaat tot de 14e eeuw tot hedendaagse composities, via barok, jazz, folk en elektronische muziek, zullen de subtiele en onzichtbare verbanden tussen deze verschillende stijlen worden onthuld door internationaal gerenommeerde musici.

De concerten hebben een rondtrekkend karakter, zodat het publiek de rijke akoestische verscheidenheid van de verschillende zalen in het ondergrondse parcours van het Paleis van de Coudenberg kan ontdekken en tegelijkertijd al deze ruimtes met een rijke geschiedenis kan bezoeken. Met zijn multistylistische aanpak belooft het CSBF de liefhebbers van erfgoed, muziekliefhebbers en alle nieuwsgierigen die op zoek zijn naar een unieke visuele en auditieve ervaring, tussen verleden en heden, samen te brengen.

In zijn derde editie in 2023 wordt het CSBF23 opgedeeld in 4 dubbelconcerten, elk gewijd aan een van de natuurelementen (lucht, water, aarde en vuur) die symbolisch de link vormen tussen schijnbaar ver uiteenliggende muzieksoorten. Als onderdeel van het CSBF krijgt het publiek een unieke kans om de gemeen-schappelijke wortels van deze schijnbaar ver uiteenliggende muziekgenres te (her)ontdekken.

Programma :

INGANG CONCERTEN : COUDENBERGPALEIS, Koningsplein 10, 1000 BRUSSEL

Info & tickets : www.coudenberg.brussels

 

Recent