Facebook Twitter Tunein YouTube

David Desimpelaere stelt Nieuwe CD “Smile” voor

SWUK laureaat David Desimpelaere (contrabas) stelde zijn nieuwe CD "Smile" voor op La Classica. (Her)Beluister hier de volledige reportage.

David Desimpelaere mag zonder meer bij de meest talentvolle jonge Vlaamse contrabassisten gerekend worden.

Hij werd laureaat op verschillende internationale wedstrijden en behaalde de eerste prijs “The International Double Bass Competition Brno 2011”.  In datzelfde jaar won hij tevens de derde prijs op de “IV Interlantional Serge Koussevitzky Double Bass Competition” in St-Petersburg (Rusland).  In 2013 was David nog finalist in de “Solo Competition van de International Society of Double Bassist” in de Eastman School of Music (New York).

Als orkestmuzikant begon hij in januari 2014 te werken als aanvoerder contrabas bij het Brussels Philharmonic.  Sinds januari 2016 werd hij aangesteld als aanvoerder contrabas bij het Orchestra della Svizzera Italiana in Lugano.

De CD is vernoemd naar een compositie van Charles Chaplin voor zijn film Modern Times.  Verder komt op de CD ook muziek voor van Frederik en Godfried Devreese, Manuel de Falla, Bela Bartok en Georges Gershwin.  David wordt begeleid door zijn broer Erik.
Erik is een zeer talentvol componist en verzorgde verscheidene arrangementen voor de CD.

(Her)Beluister hieronder de volledige reportage.

Alle info op :
www.swuk.be
www.daviddesimpelaere.com

Recent