Facebook Twitter Tunein YouTube

De munt : ACHTERLAND (DANS)

Achterland is het derde deel van een parcours dat de dansliefhebber dit seizoen langs vier onverwoestbare repertoirestukken van Anne Teresa De Keersmaeker en Rosas voert. Het startte in september met A Love Supreme, werd in december verdergezet met Zeitigung en eindigt in mei met Rain.

In 1990 maakt Anne Teresa De Keersmaeker in de Munt haar tiende dansvoorstelling. Vijf vrouwen en drie mannen zitten elkaar achterna, scheren rakelings aan elkaar voorbij, ontlopen elkaar. Het breekbare evenwicht van hun bewegingen is geënt op de buitengewone complexiteit van de Tweede, Derde en Vierde Vioolsonate van Eugène Ysaÿe en de Acht studies voor piano van Györgi Ligeti, die door twee musici live worden uitgevoerd op het podium.

Achterland was sedert 1998 niet meer te zien in de hoofdstad, tot het Théâtre National Wallonie-Bruxelles en het Kaaitheater ze in april 2018 hernamen en een enthousiast publiek de kans bood om deze unieke voorstelling, waar de tijd geen vat op lijkt te hebben, te (her)ontdekken. Ditmaal speelt de voorstelling opnieuw in het Kaaitheater.

Wanneer :
29, 30 & 31 januari – 20.30u
1, 6, 7 & 8 februari – 20.30u
9 februari – 15.00u
Waar : Kaaitheater – Brussel
Info : www.demunt.be

Recent