Facebook Twitter Tunein YouTube

De Munt : LULU

Het magnum opus van Alban Berg, een grootheid van de 20ste-eeuwse operaliteratuur. In zijn drieakter bereikt Berg het summum van zijn streven naar symmetrie, realiseert hij een magistrale toepassing van zijn twaalftoonstheorie op de grote muzikale vorm.

Tien jaar na de baanbrekende première van Alban BergLulu keert Krzysztof Warlikowski samen met Barbara Hannigan, die opnieuw de titelrol voor haar rekening neemt, terug naar de MuntDe productie uit 2012 van Bergs magnum opus leverde Barbara Hannigan wereldwijd superlatieve reacties op. Negen jaar later gaat ze samen met het artistieke team opnieuw de uitdaging aan om deze ongrijpbare en fascinerende vrouw gestalte te geven en gunnen we het Brusselse publiek de kans om deze voorstelling te (her)ontdekken. Maken ook deel uit van deze sterrencast: Bo Skovhus als Dr. Schön / Jack The Ripper, Natascha Petrinsky als Countess Geschwitz en Toby Spence in zijn roldebuut als Alwa.

In zijn drieakter realiseert Berg een magistrale toepassing van zijn twaalftoonstheorie. In deze ‘Oper des sozialen Mitleids’ uit de componist bovendien brutale sociaal-maatschappelijke kritiek die ook nu nog actueel blijkt. De partituur – die onvoltooid bleef door Bergs voortijdige dood in 1935 en door Friedrich Cerha werd afgewerkt – is dodekafonisch uitgewerkt, wat Berg niet belette om zijn personages een grote lyriek en dramatiek mee te geven.

Wanneer :
02 november – 18.30u (première)
04, 09, 12, 16 & 18 november – 18.300u
07 & 14 november – 15.00u
Waar : De Munt – Brussel
Info en tickets : www.demunt.be

Recent