Facebook Twitter Tunein YouTube

De Munt : DIE TOTE STADT

In oktober viert de Munt het eeuwfeest van Die tote Stadt door de opera voor het eerst in onze schouwburg op de planken te brengen. in een nieuwe, en covidcompatibele, orkestratie.

Lothar Koenigs staat in voor de muzikale leiding van deze nieuwe partituur en ook Mariusz Treliński ontwikkelde een nieuwe enscenering zodat de productie helemaal coronaveilig kan plaatsvinden.

In deze nieuwe regie zitten de bewoners van Die tote Stadt opgesloten in doorzichtige doodskisten. Ze hebben niet de kracht om de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan, gedoemd tot een eigenaardige emotionele eenzaamheid, in afzondering van hun naasten. Parallellen met de quarantaine zijn overduidelijk, maar het typeert ook de toestand van de protagonist in de opera, die zich teruggetrokken heeft uit het leven om zich op te sluiten met de demonen uit het verleden.

Het paar gevangen in deze psychotische nachtmerrie wordt bovendien vertolkt door twee Munt-oudgedienden. Tenor Roberto Saccà, die in 1992 zijn Muntdebuut maakte als David in onze productie van Die Meistersinger von Nürnberg (Wagner), keert na goed een kwarteeuw terug naar Brussel in de rol van Paul. De tweeledige vrouw aan zijn zijde wordt vertolkt door Marlis Petersen. De topsopraan – bij het Brusselse publiek onder meer gekend door haar rol als Marguerite de Valois in onze gelauwerde productie van Les Huguenots – werd zopas in het Opernwelt Jahrbuch gekroond tot ‘Sängerin des Jahres’, en dat in het bijzonder voor haar vertolking van Marietta/ Die Erscheinung Mariens in de Bayerische Staatsoper.

Wanneer :
22 Oktober – 20.00u (première)
25 Oktober – 15.00u
28 & 31 Oktober – 20.00u
3, 6, 10 & 13 Novembeber – 20.00u
Waar : Muntschouwburg – Brussel
Info : www.demunt.be

Recent