Facebook Twitter Tunein YouTube

De Munt : LES CONTES D’HOFFMANN

Al tweemaal liep de Munt in de kijker met producties van Les Contes d'Hoffmann van Jacques Offenbach : in 1961 dankzij een regie van Maurice Béjart en in 1985 onder de muzikale leiding van Sylvain Cambreling. De Franse musicoloog en dirigent Jean-Christophe Keck, een van de belangrijkste Offenbach-specialisten, bracht in 2010 een versie van dit werk uit na de ontdekking van de autografe orkestpartituur van de eerste twee bedrijven (de proloog en het bedrijf van Olympia) en dit in samenwerking met de familie van de componist. Dit is de versie die door muziekdirecteur Alain Altinoglu voor deze nieuwe productie werd gekozen.

De Poolse regisseur Krzysztof Warlikowski is een van de toonaangevende Europese theaterregisseurs. Hij staat bekend voor de eigentijdse psychologisering van zijn bühnenfiguren en het non-conformisme van zijn dramaturgie en esthetiek. Hij keert terug naar de schouwburg die een sleutelrol speelde in zijn operacarrière, en waar hij eerder al MédéeMacbeth (Beste Operaproductie van 2009, Opernwelt), Lulu, Don Giovanni en Uit een dodenhuis bracht. Met Krzysztof Warlikowski aan het roer kunnen we ons verwachten aan een originele lezing van Les Contes d’Hoffmann, die wat de dramaturgie betreft bijzondere aandacht zal besteden aan het personage van de «gesegmenteerde vrouw».

De tenoren Eric Cutler en Enea Scala delen de titelrol van de dichter. De Amerikaan Eric Cutler, na een carrière als belcanto- en specifieker Donizetti-tenor, beschouwd als een van de grote vertolkers van het heroïsche repertoire, wat hij op het Muntpodium al bewees met zijn vertolkingen in Król roger (Szymanowski), Les Huguenots (Meyerbeer), Daphne (Strauss) en nog Lohengrin (Wagner). Na zijn debuut in Bologna specialiseerde de Italiaanse tenor Enea Scala zich in belcantorollen van Rossini en Donizetti. Het Muntpubliek kent hem al door zijn medewerking aan de concertante versie van Tancredi (Rossini) in 2017, maar ditmaal maakt hij zijn debuut in een scenische productie op het Munt-podium.

Wanneer :
14, 17, 19, 20 & 27 december – 19.00u
22 & 29 december – 15.00u
31 december – 18.00u
02 januari – 19.00u
Waar : Muntschouwburg – Brussel
Info : www.demunt.be

Recent