Facebook Twitter Tunein YouTube

De Munt : Recital MARIE-NICOLE LEMIEUX & DANIEL BLUMENTHA

Wanneer Marie-Nicole Lemieux in 2001 debuteert in de Munt met een recital gewijd aan Poulenc en Duparc ziet de jonge vrouw haar kinderdroom om zangeres te worden in vervulling gaan. Al is ze op dat moment nog maar een jonge, onbekende Canadese contra-alt, ze had het jaar voordien op de Koningin Elisabethwedstrijd wel al de Prijs Koningin Fabiola én de Liedprijs gewonnen.

Voor het publiek was het toen al duidelijk dat deze enthousiaste, energieke en levendige persoonlijkheid over een stemtechniek en stembereik beschikte die haar tot triomfen zouden kunnen voeren. Vijf opera’s en enkele recitals later is zij uitgegroeid tot een van de lievelingszangeressen van het Muntpubliek en haar regelmatige terugkeer naar ons podium, ondanks haar drukke internationale carrière, is steeds opnieuw een evenement. De laatste keer dat we haar mochten verwelkomen was in 2017 voor een concertante vertolking van Rossini’s Tancredi.

Voor haar nieuwe recital vroeg Marie-Nicole Lemieux pianist Daniel Blumenthal als begeleider. Het wordt zijn derde Muntrecital. Deze gepassioneerde Amerikaanse musicus werd in Duitsland geboren en wordt regelmatig gevraagd als begeleider van gevierde zangers en toonaangevende ensembles. Hij realiseerde intussen als meer dan tachtig cd’s. Zich al zeer lang bewust van het belang van muziekonderwijs, doceert hij zelf aan het Conservatoire royal de Bruxelles.

Wanneer : 15 november – 20.00u
Waar : Muntschouwburg – Brussel
Info : www.demunt.be

Recent