Facebook Twitter Tunein YouTube

De Munt : THE TIME OF OUR SINGING

Vorig jaar kondigde de Munt de wereldpremière van The Time of Our Singing aan, een compositieopdracht toevertrouwd aan de Belgische componist Kris Defoort. Deze opera met libretto naar de gelijknamige bestseller van Richard Powers, zal het seizoen openen.

De oorspronkelijke roman uit 2003 volgt gedurende enkele decennia de familie Strom in de zoektocht naar hun identiteit. De ouders, David en Delia, ontmoetten elkaar in 1939 tijdens het historische concert van de contra-alt Marian Anderson voor het Lincoln Memorial. Een mijlpaal in de emancipatiegeschiedenis van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. David is een geïmmigreerde joodse fysicus uit Duitsland, Delia een jonge, in Philadelphia geboren Afro-Amerikaanse met een schitterende stem. Ze ontdekken een gedeelde passie voor muziek, worden verliefd en stichten een gezin, ondanks de racistische vooroordelen die in de maatschappij heersen. Het koppel krijgt drie kinderen: Jonah, Joey en Ruth. De eerste wordt een bijzonder getalenteerde tenor die zich op de piano laat begeleiden door zijn broer, terwijl Ruth zich aansluit bij een groep activisten die tegen rassensegregatie strijdt. Uit elkaar gegroeid door de socio-politieke gebeurtenissen van hun tijd, worden de drie kinderen herenigd in de school waar Joey muziekles geeft, dankzij een gezamenlijk muzikaal improvisatiespel dat klassiek en jazz vermengt.

Aan de hand van de ontroerende lotgevallen van deze gemengde familie vertelt Richard Powers op epische wijze het verhaal van het 20ste-eeuwse Amerika. Zijn roman wordt geritmeerd door de muziek die de personages beluisteren en uitvoeren. Het boek ontving talloze prestigieuze prijzen en onderscheidingen en de carrière van de auteur werd onlangs nog bekroond met de Pulitzerprijs.

Wanneer :
22, 24 september – 19:30
26 september – 15:00
21 september – 14:00
Waar : De Munt – Brussel
Info : www.demunt.be

Recent