Facebook Twitter Tunein YouTube

CONCERTO DELLE DONNE : perfecte afsluiter van het Pro Musica seizoen in Lier

Pro Musica Lier sloot afgelopen zondag (23/04) een succesvol 3de seizoen af met het "Concerto delle donne", een Italiaans programma door het Euterpe Baroque Consort.

Alfonso II, Hertog van Ferrara in de 16de eeuw zou niet misstaan hebben op het concert van vanochtend (23/04) in de Jezuïtenkerk te Lier.  Het kader was er alleszins naar en Sarah Van Mol, Griet De Geyter en Laurence Servaes zouden zonder probleem aan ‘s mans hof mogen mogen concerteren, ook al zouden ze de werken van Claudio Monteverdi en Giacomo Carissimi dan aan een tempo van 6 uur (!) per dag moeten volbrengen.

Deze 3 sopranen, samen met Tine Van Parys (barokcello) en Bart Rodyns (orgel en clavecimbel) het Euterpe Baroque Consort, brachten een ingetogen ja bij momenten zelfs een ontroerend concert.  Het publiek in een zo goed als volle Jezuïtenkerk kon er enkel maar van genieten.

Pro Musica Lier legt de lat in zijn programmatie telkens zeer hoog maar behoudt in elke concertreeks steeds een tikje speelsheid, en dat loont.  Het publiek wordt enkel talrijker.  Een blik op het programma voor volgend jaar leert ons dat men op de ingeslagen weg verder gaat, wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Wie de aperitiefconcerten in Lier nog niet heeft meegemaakt kan best al enkele zondagen reserveren in zijn agenda voor het najaar.

www.promusicalier.be

Pro Musica Logo

Recent