Facebook Twitter Tunein YouTube

DE WARMTE VAN SONORO

Jonge artiesten die men ziet groeien is steeds een fijn gegeven. Een aantal van hen leerden we kennen tijdens de Young Masters reeks, zoals violiste Mona Verhas, anderen zagen we in de studentenconcerten van Tatiana Samouil zoals Jeroen De Beer. Samen met cellist Paul Heyman – die we al eerder zagen op de middagconcerten – en de jonge altvioliste Kaat Schraepen, vormen zij nu samen het Sonoro Quartet.

Het Sonoro Quartet is vooral een warm ensemble, dat wordt gekenmerkt door een ronde sound. Het zijn vier beheerste, enthousiaste musici die elk heel intensief met muziek bezig zijn. Men merkt dat ze als jong kwartet samen positief zoekend zijn naar een eigen klankkleur. De kwaliteit van de instrumenten komt hierbij ook zeer sterk naar voor – dit aldus Artistiek Directeur Luk Callens.

Het programma benadrukte vooral hun muzikale diversiteit. Een mooie combinatie van werk van Joseph Haydn (1732-1809), het Strijkkwartet nr. 41 in D opende fris het concert in vier vlotte bewegingen. Ook hedendaags werk van bij ons mocht niet ontbreken. Landschappen VI, een compositie uit 2008 van de aanwezige componist Wilfried Westerlinck – zie foto – liet het publiek kennismaken met werk  van eigen bodem.

Lees het volledige artikel op www.cultuurpakt.be.
Cultuurpakt logo

Recent