Facebook Twitter Tunein YouTube

DE ZOMER VAN SINT-PAULUS met Bart Rodyns en Wilfried Van den Brande

In 'de Zomer van Sint-Paulus' brengen Bart Rodyns (orgel) en bas-bariton Wilfried Van den Brande, de liederen in concert die ze in de coronamaanden dagelijks online brachten. De reeks start op 7 juli en loopt tot eind augustus.

Bart Rodyns werd titularis-organist van de monumentale Sint-Pauluskerk in Antwerpen.  Daar zal hij het unieke historische Van Haeghen (1654) / Forceville (1730) / Delhaye (1824) orgel bespelen, misschien wel het belangrijkste oude instrument uit de Zuidelijke Nederlanden.

Als multi-instrumentalist staat orgel-, harmonium-, en clavecimbelvirtuoos Bart Rodyns op grote podia in binnen- en buitenland. Bart is een klavierspeler in de brede zin van het woord, die met gedrevenheid ook een eigen instrumentarium van inmiddels 21 historische klavierinstrumenten inzet voor een plejade aan muzikale projecten.  Sinds september 2019 is hij professor/hoofvakdocent Orgel en Harmonium aan de Fontys Academy of Music in Tilburg. Tot juni 2020 was hij organist-titularis van het Forceville orgel in Broechem, dat ooit het koororgel van de Sint-Pauluskerk was.

De Sint-Paulusgemeenschap kijkt verwachtingsvol uit naar de verdere artistieke invulling van Barts benoeming. Met het mooie muzikale project ‘de Liederen van Schoonheid, Troost en Hoop’ dat tijdens de coronacrisis de Sint-Pauluskerk online naderbij bracht bij wie haar zo miste, legde de nieuwe titularis-organist de lat alvast erg hoog. Bart Rodyns werd benoemd op 12 juni 2020 tijdens de eerste kerkraad onder het nieuwe voorzitterschap van Paul Bistiaux.

Op de facebookpagina ‘Muziek in Sint-Paulus’ wordt in de week van 22 juni elke dag twee filmpjes gepost, waarin de nieuwe titularis-organist wordt voorgesteld.  Hieronder het eerste filmpje.

In ‘de Zomer van Sint-Paulus’ brengen Bart Rodyns en bas-bariton Wilfried Van den Brande, de liederen in concert die ze in de coronamaanden dagelijks online brachten, elke dinsdagmiddag (van 12.15u tot 13.00u – deuren 11.45u). De reeks loopt in juli en augustus en start op dinsdag 7 juli. Plaatsen kunnen gereserveerd worden met een mailtje naar  muziek@muziekinsintpaulus.be. Na storting (12 € per ticket) op IBAN BE15 3631 2226 7530 wordt uw reservatie bevestigd. De Sint-Paulus parochie leeft de corona veiligheidsvoorschriften strikt na.

Recent