Facebook Twitter Tunein YouTube

DEFILHARMONIE WORDT ANTWERP SYMPHONY ORCHESTRA

De intrek in de nieuwe Koningin Elisabethzaal was voor deFilharmonie het moment bij uitstek om de banden met de thuisstad nog sterker aan te halen, vanaf nu heten ze : Antwerp Symphony Orchestra. Naast een concertzaal met internationale allure krijgt deFilharmonie nu dus ook een naam met internationale allure.

De naamsverandering is een voortzetting van een lange traditie. Sinds zijn ontstaan in 1955 is het orkest onlosmakelijk verbonden met de stad Antwerpen. de Philharmonie van Antwerpen pikte na de wereldoorlogen de traditie van Antwerpse harmonieverenigingen weer op en zorgde ervoor dat de stad naast het orkest van de Vlaamse Opera er een tweede professioneel orkest bij kreeg.

Met zijn orkest wilde oprichter Gaston Ariën Antwerpen op de wereldkaart zetten en grootse muzikale projecten naar de stad halen. Dit is tot op de dag nog steeds het doel van Antwerp Symphony Orchestra: hét symfonisch orkest van Vlaanderen zijn, met Antwerpen als thuisbasis, dat een zo groot mogelijk publiek ontroert en inspireert door concertbelevingen van het hoogste niveau.

Meer info op www.defilharmonie.be

Recent