Facebook Twitter Tunein YouTube

DUO ADELFOI – NOSTALGIE VAN ALLE TIJDEN

We zagen het voorbije concertseizoen meerdere broers de revue passeren, binnen en buiten de Antwerpse Middagconcerten. Het is fijn te weten dat er nog regelrechte muzikantengeslachten tradities in stand houden. Wat het Duo Adelfoi zo mooi typeert, is dat ze daar aandacht bij hebben voor heden en verleden, erfgoed en creatie.

Violist Ludovic en pianist Florestan Bataillie werden ondanks Ludovics opleiding aan het Antwerpse conservatorium en Florestans aan het Brusselse, samen gecoacht door de beste pedagogen zoals France Springuel, Jan Michiels, Dirk Vermeulen en Guido de Neve. Zowel als duo, als in andere bezettingen ging hun talent niet onopgemerkt voorbij en waren ze laureaat in meerdere concours.

Het programma dat ze brachten tijdens het middagconcert van vrijdag 7 februari, had oog voor onze Belgische kamermuziek, specifiek werk voor viool en piano. Toch werd er aangevat met het opus 137 waaruit sonate nr 3  van Franz Schubert (1797-1828) werd opgevoerd, om een nostalgische atmosfeer op te roepen.

Lees het volledige artikel op www.cultuurpakt.be.
Cultuurpakt logo

Recent