Facebook Twitter Tunein YouTube

EERSTE EDITIE VAN HET MUZIEK EDUCATIE FESTIVAL ZET DE KLASSIEKE GITAAR IN DE SCHIJNWERPERS

Muziekliefhebbers van alle leeftijden en niveaus worden uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste editie van het Internationale Muziek Educatie Festival, een gloednieuw Belgisch initiatief dat met haar debuut de klassieke gitaar in de spotlights zet.

Het festival trapt vrijdagavond af met de Franse topgitariste Gaëlle Solal, met haar programma ‘Tuhu’ met werken van Heitor Villa-Lobos en andere Braziliaanse componisten. Zaterdagavond brengen de heren van het het Four Aces Guitar Quartet, 4 topgitaristen van eigen bodem, hun gloednieuwe album ‘Plan BE’ met Belgische componisten zoals César
Franck, Frédéric Devreese, Django Reinhardt die tot ver buiten onze landsgrenzen bekend zijn. Beide concerten worden voorafgegaan door jong gitaartalent van lokale muziekscholen en conservatoria.

Naast educatieve activiteiten voor gitaristen, zoals de masterclasses en workshops biedt het festival ook andere interessante leermogelijkheden voor zowel muzikanten als niet-muzikanten. Zo geeft psycholoog en musicoloog Dr. Muzaffer Corlu een lezing over het omgaan met podiumangst, een essentieel onderwerp voor elke uitvoerende kunstenaar of iedereen die voor publiek moet performen. Luthier Benedict Minne neemt de deelnemers mee op een ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de klassieke gitaarbouw.

In samenwerking met VZW “Gitaar, maar waar ?” krijgen jonge gitaristen de kans om op te treden en een professionele video-opname van hun optreden te maken. Dit biedt een uniek platform voor opkomend talent om ervaring op te doen en hun vaardigheden te tonen.

Wanneer : 15 en 16 maart
Waar : OCP De Pinte
Info & inschrijvingen : www.muziekeducatiefestival.be

Recent