Facebook Twitter Tunein YouTube

Balder Dendievel wint Finale Honda Competition for Classical Music

Het was een mooie finale met 3 laureaten die aan elkaar gewaagd waren, maar er kan er maar eentje winnen. Dat werd uiteindelijk de 16-jarige hoboïst Balder Dendievel. Hij wist met een zeer gevarieerd programma de jury te overtuigen.

La Classica heeft een boon voor jong talent, zeker als het van eigen bodem is.  Daarom steunen we volop de Honda Competition for Classical Music, een wedstrijd die het kruim van onze conservatoria bij elkaar brengt en hen een steuntje in de rug wil geven bij het begin van hun carrière.

Na een gans selectie parcours gaven de 3 finalisten op woendsdag 07 februari het beste van zichzelf in de grote concertzaal van het Brusselse conservatorium.  Mecenas Honda Benelux mocht er opnieuw 16.000 euro uitreiken aan de drie laureaten.  Balder Dendievel (hobo) kreeg als winnaar 8000€.

Emma Posman (sopraan) en Virginie Léonard (sopraan) eindigden respectievelijk op een tweede en een derde plaats.  De laureaten mochten zelf een programma samenstellen om zo de jury te overtuigen van hun kunnen.

La Classica was er bij en maakte volgend sfeerbeeld.


 

 

Recent