Facebook Twitter Tunein YouTube

Gouden Labels seizoen 2017-2018 uitgereikt

Afgelopen weekend vond in Geel de uitreiking van de Gouden Labels seizoen 2017-2018 plaats. Piet Swerts kreeg een Label voor zijn CD "A Symphony of Trees", ook Roeland Hendrikx (klarinet) en Balder Dendievel (hobo) vielen in de prijzen.

Dit jaar streken de Gouden Labels van Klassiek Centraal neer in CC De Werft te Geel.  De stille Kempen zou je denken, maar toch aardig wat volk in de zaal voor de bekendmaking van de Labels voor het seizoen 2017-2018.

Uit de CD’s die in de prijzen vielen (9 in totaal) onthouden we zeker “Telemandolin” van de Israëlische Alon Sariel.  Een zeer aangename benadering van de werken van Georg Philipp Telemann door een hoogst aimabele Alon Sariel.  Een andere aanrader is absoluut “A Symphony of Trees” van Piet Swerts, die het werk schreef voor de herdenking van de Groote Oorlog in Ieper.

Andere opmerkelijke Labels waren er voor “Dialogues des Carmélites” in de categorie Opera, een pluim die De Munt op haar hoed mag steken.  In de categorie Festivals viel Lunalia Mechelen (Festival van Vlaanderen) in de prijzen, het Label jong talent ging naar Balder Dendievel (hobo) die eerder dit jaar ook al de Honda Competition for Classical Music won.  Roeland Hendrikx (klarinet) ontving een Label voor zijn ganse carrière.

Een overzicht van alle Gouden Labels vind je hier.

Recent