Facebook Twitter Tunein YouTube

IVC Mozart Masterclasses & More ‘s Hertogenbosch

Omdat topmuziek altijd zijn weg naar (de harten van) het publiek weet te vinden, zal het dit najaar niet stil zijn in ’s-Hertogenbosch. IVC organiseert dan de IVC Mozart Masterclasses & More met onder meer deze drie masters: mezzosopraan Vesselina Kasarova, sopraan Roberta Alexander en bariton Thomas Oliemans.

Zij werken met een aantal solisten aan werk van Wolfgang Amadeus Mozart. Daarnaast zullen professionals zoals Sarah Connolly (mezzosopraan en IVC-laureate), Manuel Brug (opera journalist Die Welt), Rosemary Joshua (Dutch National Opera Studio) en Joan Matabosch (Teatro Real Madrid) met de deelnemers over de toekomst van hun vak spreken.

De masterclassweek wordt geopend op 28 november met een IVC-laureatenconcert waarin sopraan Bernadeta Astari, mezzosopraan Nina van Essen en tenor Anton Kuzenok optreden. Op 29 november spreken de tekstdichter Marc Pantus en componist Bart Visma en treedt IVC-laureaat Peter Gijsbertsen op. Op 2 december vindt een forum plaats over de toekomst zoals die er nu uitziet voor (jonge) zangers. De masterclass deelnemers eindigen hun cursusweek met een concert op 3 december. Eva-Maria Westbroek en een selectie van de philharmonie zuidnederland sluiten IVC- The world keeps on singing af tijdens het slotconcert op 4 december. Omdat het Theater aan de Parade vanwege nieuwbouw niet beschikbaar zal zijn, vinden de concerten, masterclasses en het forum in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch plaats.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de IVC Mozart Masterclass via de website: www.ivc.nu Kaartverkoop start eind augustus en loopt via de website van de Verkadefabriek www.verkadefabriek.nl.

Recent