Facebook Twitter Tunein YouTube

Koor : Donne Domenica brengt ‘The hearth-fire burning’

Op 15 november brengt Donne Domenica "The Hearth-fire burning", een koorconcert waarbij de kern van het programma bestaat uit Engelse, romantische poëzie in brand gestoken door enkele Vlaamse componisten.

André Laporte, Gwendolyn Sommereyns en Martin Slootmaekers zijn daar bij, maar ook Ola Gjeilo, Edward Elgar en Zoltàn Kodàly passeren bij het vuur, dat eveneens brandt in vier Choral Hymns from the Rig Veda van Gustav Holst. Lien Keusters begeleidt op de harp en Annick en Edith Verboven geven warmte aan hun viool.

Donne Domenica telt momenteel veertien leden en werd in 1992 opgericht in Geel door dirigent Christiane De Maeyer. De naam van het – exclusief vrouwelijk – ensemble, verwijst naar de tweewekelijkse repetities op zondag. De meeste leden zingen van kindsbeen af, hebben later een zangopleiding genoten en zingen soms ook in meer dan één koor.  Onder de bezielende leiding van Chris De Maeyer heeft het koor in de loop van de jaren het repertoire voor vrouwenkoor op de kaart gezet tijdens talrijke optredens in Vlaanderen en Nederland. Op internationale koorwedstrijden in Zwitserland en Spanje, werden resultaten behaald die telkens weer bovenaan de scorelijst te vinden waren.

In 2012 nam Patrick Van Looy de koordirectie over en volgde er een heuse ‘doorstart’.  De hoogstaande kwaliteit bleef echter behouden en dat blijkt onder meer uit een hernieuwde klassering in de categorie ‘uitmuntendheid’ zoals Donne Domenica die behaalde in maart 2013 op het 60ste Koortornooi van de Provincie Antwerpen en later ook in.2017.

Donne Domenica is een enthousiast koor dat zingt om het plezier van het zingen en van de muziek. Mede daardoor durft het koor vrijwel alle genres aan te pakken en tot een goed einde te brengen. Al is het repertoire voor vrouwenstemmen eerder beperkt, er zijn altijd wel pareltjes te vinden die kunnen ‘geregen’ worden tot een gevarieerd, verrassend en aangenaam concertprogramma.

Wanneer : 15 november – 16.00u
Waar : Sint-Margaritakerk – Tielen
Info : www.koorlink.be

Recent