Facebook Twitter Tunein YouTube

La Classica vergezelt je op vakantie

Waar ook ter wereld, La Classica is je trouwe reisgezel. Overal waar je wifi, 4G of 5G bereik hebt luister je kraak- en ruisvrij, steeds in optimale kwaliteit. Lees hier hoe je ook op jouw bestemming kan blijven genieten van de mooiste klassieke werken.

Radio via internet heeft één groot voordeel; je bent niet gebonden aan het bereik van je zender.  Overal ter wereld waar er een internet verbinding is kan je luisteren, en dat is niet eens zo moeilijk.  Hieronder sommen we de meest gebruikelijke manieren op om onderweg en ook op jouw bestemming van de mooiste klassieke werken te genieten.

De mogelijkheden hiervoor zijn Wifi (bv. op hotel) of via de 4G/5G van je telecom operator (bv. in de wagen, aan het zwembad, op een terras,…).  Voor je verbinding maakt met een netwerk denk je best even na over hoe je gaat luisteren.

 1. Neem je je laptop mee dan is het eenvoudig.
  Surf naar www.laclassica.eu en druk op het rode knopje “luister live“.  Er verschijnt dan een speler met een play en een pauze knop.  Begint de muziek nog niet direct te spelen druk dan op de “play” knop.  Enkele andere populaire sites waarop je kan luisteren zijn : radioviainternet.be, radiosonline.be, tunein.com, myTuner.
 2. Via je smartphone of tablet
  Zowel voor Android als voor iPhone kan je een hele rist luister apps downloaden in de desbetreffende app store.
  We zetten enkele mogelijkheden op een rijtje : radioline, aha radio, myTuner, Tune In Radio, Radio Belgium, Radio FM, radio.es,… de lijst is schier oneindig.

Eens je de voor jou aangenaamste methode hebt gevonden hoef je enkel nog een leuk plekje te zoeken om je rustig door muziek en omgeving te laten betoveren.

Luisteren in de wagen kan ook.  De meest auto’s hebben tegenwoordig een mediacenter waarmee je alle kanten uit kan.

 • Zoek in de eerste plaats de app van je keuze op je smartphone zoals hierboven in punt 2 beschreven.
 • activeer Bluetooth op het mediacenter in je wagen indien nodig (kijk hiervoor in de handleiding van je auto)
 • activeer Bluetooth op je telefoon
 • koppel beide toestellen aan elkaar (kijk hiervoor in de handleiding van je auto)
 • eens gekoppeld kan je niet alleen draadloos bellen maar eveneens muziek beluisteren vanop je telefoon
 • je zal nu op je mediacenter nog wel de bron moeten kiezen, in dit geval je telefoon.  In vele gevallen is dit het knopje “media” (kijk hiervoor in de handleiding van je auto)
 • selecteer “La Classica” in de app op je telefoon en druk op de “play”-knop

Omslachtig ? Niet echt, je hoeft dit maar 1 keer te doen.  Daarna herkent je autoradio steeds je mobiele telefoon en je slaat 2 vliegen in één klap; je belt handsfree en je luistert overal ter wereld naar je favoriete radio station.

Maak er een deugddoende vakantie van en een ontspannen zomer !

La Classica Team

 

 

Recent