Facebook Twitter Tunein YouTube

Lunalia 2024 : De Harten van Europa

Voor zijn zevende editie palmt Lunalia, het voorjaarsfestival van het Festival van Vlaanderen Mechelen, opnieuw de Mechelse binnenstad in en zet er samen met zijn partners, kunstencentrum nona en het Cultuurcentrum Mechelen, een rijk en avontuurlijk programma neer, onder het motto De harten van Europa.

Europa heeft vele harten. Tijdens Lunalia klinken deze bonkende harten in Mechelen. In het voorjaar van 2024 neemt België het Europees voorzitterschap op zich. Mechelen neemt  logischerwijze Europa als uitgangspunt voor het stadsthema dat voorjaar: Construct Europe.  Lunalia speelt hierop in met een motto dat de meerstemmigheid van Europa belicht. Met een focus op Midden-Europa en een boontje voor de muzikale scène van Tsjechië. Eén van de redenen hiervoor is de viering rond 200 jaar Bedrich Smetana. Deze componist werd geboren in 1824. Zijn opera’s en voornamelijk het symfonisch gedicht Má Vlast – Mijn vaderland (met het onderdeel getiteld De Moldau) zijn wereldberoemd, maar zijn kamermuziek, liederen en koormuziek verdienen ook een ruimere bekendheid. Voor dit aspect wordt intensief samengewerkt met Czech Dreams en met het Tsjechische partnerfestival Concentus Moraviae.

De harten worden tot klinken gebracht door onder andere het Pavel Haas Quartet, Simona Saturova, Musica Gloria, Voces8, Catalina Vicens, Zefiro Torna, Tiburtina Ensemble, Kris Defoort, Anima Eterna en vele anderen. Trouw aan zijn DNA, verkent het festival uiteenlopende stijlen, genres, en vormen. Naast concerten, intieme recitals en kindervoorstellingen staan jazzvoorstellingen en een theatrale radioshow op de agenda.

Ontdek het volledige programma op www.lunalia.be

Wanneer : 18 april – 5 mei
Waar : diverse locaties in Mechelen
Info & tickets : www.lunalia.be

Recent