Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten op vrijdag : Duo Eidos

DUO EIDOS brengt met dit condert op vrijdag 27 mei een ode aan de vogels in de Franse muziek uit de 18de en 20ste eeuw. Ze brengen het moderne en historische samen, combineren stijlen en instrumenten en zorgen voor een uniek en gevarieerd programma.

Duo Eidos is het project van twee Belgische muzikanten, Géraldine Clément (fluiten) en Thomas Waelbroeck (piano). Het duo speelt sinds lang samen, won verscheidene prijzen (Dexia Wedstrijd in 2008 in kamermuziek en Sinfonietta VZW. Kamermuziekwestrijd in 2016) en heeft opgetreden op o.a. het Grachtenfestival in Amsterdam, het Midi-Minimes Festival in Brussel, Bozar, het MIM, het Palais des Beaux Arts in Charleroi, het Conservatorium van Brussel, de Munt, het Hulencourt Art Project, het ProPulse Festival en de Ferme du Biéreau.
Sinds 2019 kiezen ze voor een vernieuwende insteek door historische en moderne instrumenten te combineren in hetzelfde programma. Dankzij deze contrasterende kleuren slagen ze erin om verschillende stijlen in dialoog te laten gaan in meesterwerken van het fluit- en klavierrepertoire.

Géraldine Clément treedt regelmatig op als orkestmuzikant, kamermusicus en solist in zowel moderne als in oude muziek. Ze onderscheidt zich door haar brede klankpalet, waarbij ze vloeiend overschakelt van een warme en innemende toon op krachtige, soms zelfs gedurfde kleuren, die de grenzen van het instrument overstijgen.

Thomas Waelbroeck werkt op het hoogste niveau, met gerenommeerde muzikanten zoals Pierre-Laurent Aimard aan de Hochschule für Musik in Keulen en Natalia Zdobnova aan de Gnessin Moscow Specialized School of Music. Hij is winnaar van talrijke wedstrijden en speelt bovendien ook klavecimbel en pianoforte. Thomas is een veelzijdige muzikant die ook klavecimbel en pianoforte speelt en reeds talrijke wedstrijden won. In dit duo brengt hij een levendig en kleurrijk klavierspel vanuit een authentieke muzikaliteit en stijlgevoel.

Wanneer : 27 mei – 12.15u
Waar : Kunstenplek De Graaf – Gent
Info en tickets : www.degraaf.gent (reserveren is sterk aangeraden ivm het beperkte aantal plaatsen)

Recent