Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten van Antwerpen : Jan Depreter (gitaar)

Liefhebbers van gitaarmuziek weten waar ze vrijdagmiddag aanwezig moeten zijn. Middagconcerten van Antwerpen nodigt gitaarvirtuoos Jan Depreter uit naar AMUZ voor een wervelend concert.

Dit is de gitaar precies zoals ik haar het liefste hoor,” liet Pepe Romero zich ontvallen toen hij naar Jan Depreter kwam luisteren tijdens het Antwerpen Gitaarfestival in 2017. “Zeer waarschijnlijk de beste levende gitarist ter wereld, ” schreef de Amerikaanse Grammy Award-winnaar Andrew York over Jan Depreter. Componist Richard Vaughn noemt hem resoluut “de Horowitz van de gitaar” en Odair Assad rekent hem bij de top 10 van uitvoerende klassieke gitaristen in de wereld vandaag.

Jan Depreter behaalde verschillende Eerste Prijzen en Meestergraden voor gitaar aan het Lemmensinstituut Leuven en de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Den Haag. Daarnaast vervolmaakte hij zich onder meer bij David Russell, Manuel Barrueco en Oscar Ghiglia.

Jan Depreter speelde op grote podia in meer dan 30 landen. Hij startte zijn carrière als leraar gitaar aan het Conservatorium Mechelen in 1995. Sindsdien geeft hij onafgebroken les gitaar. Sinds 2004 is hij verbonden aan de Academie van Deurne, waar zijn leerlingen in navolging van hun leraar de prijzen op binnen- en buitenlandse festivals en competities aaneenrijgen.

Tussen 2001 en 2003 was Jan Depreter gastprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daarnaast werd hij reeds uitgenodigd als masterclass docent in de meest prestigieuze muziekhogescholen ter wereld zoals het Conservatoire National Supérieure de Musique de Paris (FR), het Royal College of Music of London (UK), e.a.

Download hier het volledige programma.

Wanneer : 22 oktober – 12.00u
Waar : AMUZ – Antwerpen
Info : www.middagconcerten.be

Recent