Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten van Antwerpen : Kheops Ensemble

Het Kheops Ensemble treedt op in diverse bezettingen, voor de gelegenheid in AMUZ volgende vrijdag als pianotrio.

Als tweede winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2001 speelde de Singaporese violiste Ning Kam al wereldwijd. Ze kreeg de Young Artist Award van de Singapore National Arts Council en werd in 2002 uitgenodigd om de Concertzaal in te huldigen op de Esplanade Theatres on the Bay in Singapore. Tussen 2011 en 2017 was zij de nieuwe artistieke directeur van «Het Kamerorkest Brugge».  Sinds september 2017 Ning is hoogleraar viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Marie Hallynck studeerde als celliste bij Edmond Baert aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, bij Reine Flachot in Parijs, János Starker aan Indiana University in Bloomington in de VS en Natalia Gutman aan de Musikhochschule van Stuttgart. Ze krijgt in 1992 erkenning van de Accademia Musicale Chigiana in Siena en de Universität für Musik und Darstellende Kunst “Mozarteum” in Salzburg. Ze won de derde prijs op de Eurovision Young Musicians 1992 en was in 1996 laureate van de Franse vereniging voor jonge artiesten Association Juventus. In 2000 werd ze voor ECHO, de Vereniging van Europese concertzalen, Rising Star, in 2002 kreeg ze in België de muziekpersprijs Solist van het Jaar.

Muhiddin Dürrüoglu werd geboren in 1969 in Turkije, maar hij heeft ondertussen de Belgische nationaliteit aangenomen. Sinds 1987 woont hij in Brussel. Na een licentie piano aan het Staatsconcervatorium van Ankara, maakte hij zijn hogere studies piano af aan het Conservatorium van Brussel in de klas van Jean-Claude Vanden Eynden. Muhiddin studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth (1992) waar hij met grote onderscheiding zijn diploma virtuositeit behaalde, en met een Fulbright beurs, trekt hij vervolgens naar de University School of Music Indiana (VSA) om er zijn piano en componisten opleiding te vervolledigen bij Edward Auer en Don Freund.

Download hier het volledige programma.

Elke vrijdag ligt er aan de inkom een La Classica Pas waarmee we een koppel gratis kunnen laten genieten van het concert.  Wil jij een keertje op onze kosten genieten van de prachtige muziek ? Stuur dan een mail met je gegevens naar wedstrijd@laclassica.be en vermeld de datum van het concert.

Wanneer : 20 september – 12.00u
Waar : AMUZ – Antwerpen
Info : www.middagconcertenvanantwerpen.be

Recent