Facebook Twitter Tunein YouTube

Midis-Minimes 2022

Van 1 juli tot 31 augustus is het Midis-Minimes festival aan zijn 36e editie toe. Op het programma Belgisch en internationaal talent, prestigieuze ensembles en atypische ontdekkingen.

Doorheen de grote tradities van het lied en de barokmuziek, maar ook in nieuwe verkenningen van de middeleeuwen of de wereld van het lied, zet deze nieuwe editie van Midis-Minimes zang in de schijnwerpers, met in het bijzonder de lyrische zangeres Agathe Peyrat en het Kamerkoor van Namen, dat onder leiding van Thibaut Lenaerts deze muzikale zomer zal afsluiten.

Op 1 juli opent het Brusselse orkestensemble het festival met Beethovens Triple concerto in C majeur, opus 56.  Onder de prestigieuze artiesten op de affiche bevinden zich Jos Van Immerseel (Be), klavecinist en pianist Justin Taylor (Fr), gambisten François Joubert-Caillet (Fr) en Romina Lischka (AT) en het meermaals bekroonde Brusselse ensemble Les Muffatti.

Tijdens het Midis-Minimes festival krijgt ook jong talent een podium met de veelbelovende Brecht Valckenaers (piano), Maya Levy (viool), Nour Ayadi (piano), Ekaterina Babich (sopraan)
en Stéphanie Huang (cello), naast het Ernest en het Cortenbach Trio.  Naast de niet te missen pianoweek verwelkomt de kwartetweek voor het eerst de winnaar van de prestigieuze Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet van Bordeaux.  Het Midis-Minimes festival, dat in 1986 van start is gegaan, doorkruist elke zomer de muziekgeschiedenis, van de middeleeuwen tot nu, en biedt tientallen intieme en toegankelijke concerten. Ze zijn de ideale lunchbreak op weekdagen.

Wanneer : 1 juli – 31 augustus
Waar : Zavel – Brussel
info : www.midis-minimes.be

Recent