Facebook Twitter Tunein YouTube

Music In The Age Of The Great Pandemic

Lockdown, pandemie, quarantaine,... Het zijn maar enkele woorden die voor altijd gelinkt zullen worden aan de periode waarin we nu leven. Een bizarre periode, maar ook eentje die voor artiesten soms zeer inspirerend kan werken. Het bracht componist en pianist Stefan Meylaers tot een zeer mooi drieluik met reflecties over dit momentum in de geschiedenis.

“Dit drieluik voor piano probeert een muzikale weerspiegeling te zijn van de woelige tijden waarin we ons bevinden” aldus de Meylaers.

De eerste compositie, “Quarantine“, is een sfeerstuk, contemplatief met een innerlijke kracht, repetitief, vooruitgaand in het tempo van de tijd. Onwezenlijk. Het ik-gevoel, het individuele wordt hier muzikaal weergegeven.

Bij het tweede werk, “Lockdown“, ligt het tempo van de muziek ligt hoger met een centraal motief dat het vluchtige, ongrijpbare probeert weer te geven. Er komt ook een hymne in voor als teken van verbondenheid. Het wij-gevoel, het collectieve wordt hier muzikaal weergegeven.

Het laatste deel, “A New Horizon“, borduurt verder op het hymne-gegeven van het tweede deel en is bedoelt als een soort catharsis, een nieuw begin, een nieuw verhaal, een positieve boodschap…

Lees meer op www.stefanmeylaers.com.

Recent