Facebook Twitter Tunein YouTube

Musica Divina 2021

Tussen 16 september en 3 oktober 2021 geniet u van de 9de editie van Musica Divina met hemelse muziek in het hart van de Kempen. Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert concerten in de abdijen, begijnhoven en kerken aan de start van het nieuw cultuurseizoen.

Tijdens deze editie staat de tijd centraal, met als motto Een kleine eeuwigheid. Een seconde, een minuut, een uur, een dag, een week, een maand, een jaar, een decennium, een eeuw. De mens probeert de tijd vast te grijpen, maar raakt meestal verstrikt tussen de korrels in de zandloper. Musica Divina gooit zich in 2021 volop in het universele raderwerk van Kronos. Het is een beschouwing geworden rond kleine eeuwigheden. Rond de 500 jaar die ons scheidt van de dood van Josquin Desprez en de geboorte van Philippus De Monte, twee grootheden in het pantheon van de Vlaamse Polyfonie. Een langere tijdspanne zijn de negen eeuwen die de Norbertijnerorde ondertussen bestaat. Musica Divina is al vele jaren te gast in een paar van de schitterende Norbertijnerabdijen die het land rijk is en viert natuurlijk graag mee met de abdijgemeenschappen.

Musica Divina zorgt bij elke editie voor een uniek samenspel tussen erfgoed en muziek. Op het programma staan o.a. Vox Luminis in de abdij van Tongerlo, Currende in Mol, Graindelavoix in Turnhout, Raquel Andueza in Heist-op-den-Berg en BL!NDMAN in Hoogstraten. Musica Divina is een totaalbeleving. Naast topconcerten met hemelse muziek staat een lezing over de Norbertijnerorde en de boekvoorstelling van Het Kempens Psalmenboek op het programma. Het volledige programma vindt u op : www.musica-divina.be.

Recent