Facebook Twitter Tunein YouTube

Musica Divina 2023

Tussen 21 september en 8 oktober 2023 geniet u van de 11de editie van Musica Divina met hemelse muziek in het hart van de Kempen. Onder het festivalmotto ‘Zorgen voor elkaar’ brengt Musica Divina dit jaar hemelse en helende muziek naar de Kempen.

Met het festivalmotto Een blij hart (bevordert de genezing) werd in 2022 al duidelijk dat het helende aspect van muziek tijdens Musica Divina een ereplaats krijgt naast het hemelse. In 2023 wordt het motto Zorgen voor elkaar. Vele dimensies van deze uitdaging komen aan bod tijdens deze festivaleditie: De beschermengel, zorg voor de overledenen en de nabestaanden, zorg voor zichzelf, runeliederen, zorg dragen voor mensen op de vlucht, de ceremonie van het huwelijk, vandaag zorgen voor een toekomst, zorg dragen voor de natuur, donkerte toelaten en levensadem met elkaar delen.

Directeur Jelle Dierickx: “Tijdens de concerten zorgt de muziek voor verbinding tot elkaar. Tussen de musici onderling, tussen de musici en de luisteraars. Ook het festivalteam zal tijdens Musica Divina goed voor u zorgen.”

Musica Divina zorgt bij elke editie voor een uniek samenspel tussen erfgoed en muziek. Op het programma staan o.a. BRYGGEN Bruges Strings in de abdij van Averbode, Graindelavoix in Geel, Les Muffatti in Herentals, Voces Suaves in de abdij van Tongerlo, Psallentes & Revue Blanche in Mol, Benedicte Maurserth in Turnhout, Ensemble Gamut! in Heist-op-den-Berg, Romina Lischka in de abdij van Postel, Carousel in Lier en Currende in Hoogstraten.

Musica Divina is een totaalbeleving. Elk concert is inclusief een inleiding door Klara-presentatrice Katelijne Boon. Na elk concert kan de luisteraar genieten van een gratis receptie i.s.m. de lokale besturen en partners. Musica Divina draagt de Kempense gastvrijheid hoog in het vaandel.

Het volledige programma vindt u op: www.musica-divina.be.

Recent