Facebook Twitter Tunein YouTube

NIEUWE CHEF-DIRIGENT VOOR ANTWERP SYMPHONY ORCHESTRA

Elim Chan wordt de nieuwe chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra, met ingang van concertseizoen 2019-2020. Chan, geboren in Hongkong, won in 2014 als eerste vrouw de gerenommeerde Donatella Flick Conducting Competition en maakte dit seizoen een felgesmaakt debuut bij het Antwerp Symphony Orchestra. De 31-jarige dirigente, die in de voetsporen treedt van onder meer Edo de Waart en Jaap van Zweden, is de jongste chef-dirigent die het orkest ooit heeft gehad.

Dirigente Elim Chan (1986, Hongkong) was dankzij haar overwinning tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. In 2018-2019 wordt Chan eerste gastdirigent van het Royal Scottish National Orchestra.

Dit seizoen stond Elim Chan tweemaal voor het Antwerp Symphony Orchestra. In november 2017 maakte ze haar debuut bij het orkest in een programma met werken van onder andere Bernstein en Prokofjev. In maart 2018 leidde ze het Antwerp Symphony Orchestra en topsolist Lukáš Vondráček, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2016, doorheen werken van Brahms, Liszt en Rimski-Korsakov.

Elim Chan staat voor de eerste keer als chef-dirigent voor het Antwerp Symphony Orchestra op 4 oktober 2019. Dan opent ze de prestigieuze reeks Meesterwerken van seizoen 2019-2020 met Le Sacre du printemps van Stravinski. In seizoen 2018-2019 staat er ook al een concert met Elim Chan als aankomend chef-dirigent op het programma. Ze dirigeert dan het Antwerp Symphony in een programma met werken van Prokofjev, Rachmaninov en Mozart (met pianovirtuoos Sergej Babayan). Deze concerten vinden plaats op zaterdag 30 maart 2019 in Muziekcentrum De Bijloke in Gent en zondag 31 maart 2019 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

www.antwerpsymphonyorchestra.be

Recent