Facebook Twitter Tunein YouTube

Resonance presenteerde nieuwe CD “Illuminations” in Brussel

Op zaterdag 17 november presenteerde het ensemble Resonance haar nieuwe CD "Illuminations" in de Solvay bibliotheek te Brussel. Beluister hier het interview met Quentin Dujardin, en win misschien een exemplaar van deze nieuwe CD !

Resonance bestaat uit Samuel Cattiau (contra tenor), Quentin Dujardin (guitaar), Matthieu Saglio (violoncelle) en Léo Ullmann (viool), voor deze CD aangevuld met Doron David Sherwin (cornet) en Bijan Chemirani (percussie).

In een zoektocht naar “ongeschreven” muziek ging Samuel Cattiau voor deze CD aan de slag met teksten uit het middeleeuwse en barokke Europa.  Gedurende 2 jaar creëerden ze enkel op basis van de ritmiek van de tekst, de woorden, de structuur nieuwe muziek waarbij de Italiaanse, Franse, Engelse en Joods-Spaanse teksten weer tot leven werden gewekt.   Het resultaat nodigt uit tot introspectie, devotie en verlichting maar vertelt ook verhalen over liefde, vriendschap en loyaliteit.

Illuminations werd opgenomen in de Cisterciënzer abdij van Noirlac (Fr), die de muziek haar eigen karakter meegaf.

La Classica sprak met Quentin Dujardin van Resonance, beluister hieronder het volledige interview.

La Classica heeft enkele exemplaren van Illuminations voor jou klaar liggen.  Stuur een mail met je gegeven naar info@laclassica.be en geniet binnenkort bij je thuis van Resonance.

Recent