Facebook Twitter Tunein YouTube

Sinfonia Heist vzw wint “Cultuurprijs 2017 – Opmerkelijke prestaties”

De Heistste cultuurraad bekroont verenigingen of personen die zich verdienstelijk hebben ingezet op het vlak van cultuurbeoefening of cultuurspreiding. Dit jaar viel concertvereniging Sinfonia Heist in de prijzen voor hun opvoering van Carmina Burana (Carl Orff).

Op 15 en 16 oktober 2016 bracht Sinfonia Heist vzw, in samenwerking met de Gemeentelijke Academie voor Muziek-Woord-Dans en CC Zwaneberg, in een opmerkelijke prestatie door een heel groot concert, “Carmina Burana” van Carl Orff. Op het podium stonden ongeveer 300 muzikanten: een groot symfonisch orkest o.l.v. André Walschaerts en 3 solisten: Joke Cromheecke (sopraan), Joris Derder (bariton) en Kurt Jaecques (tenor).

Het geheel werd aangevuld door 5 koren: Koor en Vocaal Ensemble van de Academie voor Muziek-Woord-Dans o.l.v. Lydia Van den Berckt, Laudate uit Heist-op-den-Berg o.l.v Ilse Van Dessel, Andante uit Perk o.l.v. Jeffrey Dirix, Omnia Cantica uit Zaventem o.l.v. Jeffrey Dirix en het Arenbergkoor uit Leuven o.l.v. Lou Van Cleynenbreugel. Het Kinderkoor (leerlingen AMV van de Academie voor Muziek-Woord-Dans o.l.v. Joke Cromheecke en Lydia Van den Berckt) vervolledigde het geheel.

Meer info : www.sinfoniaheist.be

Recent