Facebook Twitter Tunein YouTube

VAN BIJ ONS – EEN NIEUWE REEKS MET EXTRA AANDACHT VOOR EIGEN MUSICI

Er heerst een rare teneur, al tientallen jaren in Vlaanderen meer dan in Wallonië, maar toch ook daar, zijn ze in het bedje wat ziek waar ook Nederland problemen heeft: eigen musici, zowel componisten als uitvoerders uit het verleden en het heden, komen nog té weinig aan bod. Met ‘Van bij ons’ gaan we een poging ondernemen daar wat aan te doen. We bieden u alvast een bredere greep uit het aanbod om van start te gaan.

SUM – Lies Colman & Luis Andrade

Pianiste Lies Colman nam samen met cellist Luis Andrade een Russisch geïnspireerde cd op met een amper gekend repertoire voor cello en piano. Er is gekozen voor een harmonische samenstelling als ‘rode draad’ doorheen het tijdsverloop en de verbondenheid in cultuur. Van een intelligente en muzikaal verantwoorde programmakeuze houden we.

Hohler Fels met Karin de Fleyt

Fluittiste Karin de Fleyt speelde nog dwarsfluit op het feest 10 Jaar Klassiek Centraal : Adana, de vierde Raga van Wim Henderickx speciaal gecomponeerd voor dit bijzondere feest. Toen al kon het publiek de muzikale sterkte van, onder meer, Karin de Fleyt horen. Dat kan je ook op deze CD en niet alleen zij staat er met overtuiging.

Confluence met Ronald Moelker en Niels Bijl

He, kan dat wel? Barokmuziek op saxofoon en dan nog samen met blokfluit? Als je denkt van niet, verander dan maar meteen van gedacht. En als je dat niet spontaan doet na het lezen van deze recensie, dan doe je het wel na het beluisteren van de CD.

‘Letter From Home for Brass Quintet’

Muziek voor brassband, we denken te snel dat het maar lichte ontspanningsmuziek is als opvolger van de stilaan verdwijnende harmonieën die op zondag door de straten van steden en dorpen trokken. Dàt, beste lezers, is misschien ten dele wel waar, maar het is zoveel meer. Eerder al mocht ik dat vaststellen en potdorie, toch geraak ik niet echt in die wereld verzeild. De macht der gewoonte sleept me nu eenmaal naar de concertzalen en de ‘klassieke CD’.

De volledige recencies van deze CD’s lees je op www.klassiek-centraal.be

Klassiek Centraal

 

Recent