Facebook Twitter Tunein YouTube

Vlaams Radiokoor programmeert ‘les flandriens’

Het Vlaams Radiokoor heeft altijd al een speciaal plekje in het hart gehad voor muziek van de eigen tijd - en al helemaal als die uit eigen land komt. Vlaamse muziek zit dan ook diep in hun DNA !

Al van bij de oprichting in 1937 zorgde het Vlaams Radiokoor voor de uitvoering van muziek van ‘onze’ Vlaamse componisten – en dat doet het
nog steeds.  Samen met ComAV lanceerde het Radiokoor vorig seizoen een oproep voor nieuw Vlaams koorwerk, met als resultaat les Flandriens: met inzendingen van zowel doorwinterde rotten als nieuw talent, opgenomen in de studio en nu ook live in de concertzaal. De Vlaamse koormuziek is alive and kicking !

Het concert ‘les flandriens’, gebracht door het Vlaams Radiokoor onder leiding van Joris Derder, zal in AMUZ uitgevoerd worden, in een productie
van Koorlink vzw, als openingsconcert van de “KOORLINK koorcyclus 2020-2021” ism Koor&Stem.

Tijdens dit concert zingt het Vlaams Radiokoor eveneens muziek van onder anderen Lara Denies en Stijn Dierckx, winnaars van de  Compositiewedstrijd Vic Nees 2020.

Dit concert paste in het kader van de World Choir Games 2020, die door de covid-19 pandemie, uitgesteld werden naar 2021.

Het betreft een dubbelconcert: dit wil zeggen dat het concert twee maal wordt opgevoerd, de eerste keer in de voormiddag om 11 uur en de tweede keer in de namiddag om 16 uur. Zo kunnen we, rekening houdend met het voorgeschreven protocol waarbij er een maximum is van 100 personen binnen in een gebouw en waarbij er steeds voldoende afstand moet zijn tussen de mensen gezeten in het publiek, toch hetzelfde aantal mensen ontvangen als de vorige jaren op onze koorconcerten. In feite zullen we het publiek ontdubbelen. Het zal eveneens belangrijk zijn om aan Koorlink steeds te laten weten naar welk van de twee concerten je wil komen. Daarvoor werken we momenteel een nieuw online ticket- en registratiesysteem uit.

Programma :
Daan Janssens – Di me
Dietrich van Akelyen – Ave Maria
Erika Budai – Do not stand at my grave and wheep
Geert Van Der Straeten – Through the twilight
Hans Helsen – Winter skies
Jan Moeyaert – Lux Aeterna
Kurt Bikkembergs – Listen
Michiel Verfaillie – Mon Dieu je rêve
Nicholas De Cock – In Flanders Fields
Noah Thys – Waterlelie-bar
Peter Pazmany – Le soleil éclipsé
Peter Pieters – The Sick Rose
Piet Swerts – Death is nothing
Bart Vandewege – Stabat Mater

Wanneer : 20 september – 11.00u en 16.00u
Waar : AMUZ – Antwerpen
Info : www.koorlink.be

Recent