Facebook Twitter Tunein YouTube

Week van de filosofie : “Humanitas” nieuwste boek van Alicja Gescinska

Zoals ieder jaar publiceert Confituur een essay in het kader van de Maand van de Filosofie. Dit jaar schreef Alicja Gescinska ‘Humanitas’. Het is in beperkte oplage gedrukt en vanaf zaterdag 18 maart te koop in een Confituurboekhandel.

‘Humanitas’ staat met beide literaire voeten stevig in ons tijdsgewricht. Nu de ene na de andere crisis ons blijft teisteren, lijkt het bijna onmogelijk het leven niet als een tragedie te zien en de mensheid als een gedoemde soort die ten onder gaat aan zichzelf.  Gescinska formuleert met ‘Humanitas’ een antwoord op dat doemdenken. De Pools-Belgische filosofe bepleit een nieuw humanisme.

Hoe valt de onbevangen pracht van de natuur te rijmen met al het wereldse onheil dat slechts een muisklik of swipe van ons verwijderd is? Hoe moeten we ons met onze beperkte krachten tot het onbeperkte gebrek in de wereld verhouden? De weg vooruit is om van onze handelingen en onze persoonlijkheid een geschenk voor de mensheid te maken: humanitas.

Het essay is opgedragen aan Caroline Pauwels en wordt uitgegeven door Confituur.  Het is in beperkte oplage gedrukt en vanaf zaterdag 18 maart voor 8€ exclusief te koop in een Confituurboekhandel.

Recent