Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten van Antwerpen : Leander Van Gijsegem (tenor) en Matthias De Smet (piano)

Met tenor Leander Van Gijsegem en pianist Matthias De Smet trekt Middagconcerten van Antwerpen deze week de kaart van het betere vocale werk. Schumann, Wolff, Hahn, Britten en nog diverse anderen staan op het programma.

De Belgische tenor Leander Van Gijsegem vond zijn artistieke liefde bij het vertolken van geënsceneerde rollen, grotere oratoria en opera- en operetteproducties. Zijn affiniteit voor het vertellen van verhalen komt tot uiting in zijn eclectische repertoire, waarin hij een speciale plek heeft voor de barokke Evangelistenrollen in de passies van Bach.
Zijn interpretaties van de Evangelisten in Bach’s Johannes- en Matthäuspassie, evenals in diens Weihnachtsoratorium, hebben hem in België, Nederland en Frankrijk reeds lovende kritieken opgeleverd.

Naast zijn solowerk heeft Leander ook een breed scala aan rollen vertolkt in opera- en operetteproducties, o.a. Tamino (Die Zauberflöte), Il Contino Belfiore (La finta giardiniera), Sellem (The rake’s progress), Testo (Il Combattimento di Tancredi e Clorinda), Le Pêcheur (Le Rossignol) en Eisenstein (Die Fledermaus).
Daarnaast wordt hij frequent uitgenodigd door internationale ensembles zoals Vox Luminis, Vlaams Radiokoor, Ex Temporee, e.a.in heel Europa.
Leander heeft zijn muzikale opleiding genoten aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar hij les kreeg van bas-bariton Marcos Pujol, Mireille Capelle en Getácine Pegorim.
Momenteel wordt hij gecoacht door tenoren Ludwig Van Gijsegem en Marcel Reijans, en sopraan Diane Verdoodt.

Matthias De Smet is een Belgische pianist, geboren in Gent. Matthias behaalde met grote onderscheiding zijn masterdiploma in de uitvoerende muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar hij studeerde onder begeleiding van Vitaly Samoshko.

Matthias studeerde bij Julius Drake en Andrew West aan de Guildhall School of Music & Drama, waar hij zijn Artist Diploma behaalde met specialisatie in liedbegeleiding. Matthias was lid van Graham Johnson’s Song Guild ter gelegenheid van Graham’s nieuwe boek ‘Poulenc – The life in the Songs’. Masterclasses bij artiesten zoals Elly Ameling, Robert Holl, Malcolm Martineau, Ian Burnside, Joseph Breinl, Roderick Williams, en Eugene Asti hebben zijn opleiding aangevuld.

Hij neemt regelmatig deel aan nationale en internationale competities en festivals. Onlangs verscheen hij bij de Nadia-Lily Boulanger competitie in Parijs, het Internationaal Lied Festival Zeist, de Udo Reinemann International Masterclass. Matthias is winnaar van de accompanist prize bij de Patricia Routledge National English Song Competition in Londen, en ontving de Prix de L’Avant-Scène Opéra tijdens het 14e concours international de la mélodie de Gordes 2022.

Matthias is een veelgevraagde begeleider en werkt samen met zangers zoals Elise Caluwaerts, Clara Barbier Serrano, Hongyu Chen, Michael Lafferty, Mieke Dhondt, en Leander Van Gijsegem. Hiernaast was hij ook reeds begeleider tijdens masterclasses van Matthew Rose en Marcel Reijans.

Wanneer : 18 oktober – 12.00u
Waar : AMUZ – Antwerpen
Info & tickets : www.middagconcerten.be

Recent