Facebook Twitter Tunein YouTube

Podcast : Concertmissen Sint-Paulus Antwerpen

De Antwerpse Sint-Pauluskerk brengt bijna elke zondag een unieke concertmis, een viering met een solist, een koor, orgel of orkest. La Classica sprak met muziekdirecteur Bart Rodyns over dit enig concept. Beluister het gesprek via onze podcast.

Een stormachtige zondagochtend in februari.  Buiten raast de wind en klettert de regen, binnen in de Antwerpse Sint-Pauluskerk is het opvallend stil.  Het enige geluid komt er van een contrabas (Lode Leire) en een harmonium (Bart Rodyns).  Dit is wat men bij Sint-Paulus een “solistenmis” noemt, maar doorheen het jaar staat er ook koor, orgel en orkest op het programma.

Zo worden Palmzondag en Hemelvaart bijvoorbeeld opgeluisterd door een koor en staat later op het jaar ook de “Deutsche Messe” van Schubert op het programma.  Op de grote katholieke feestdagen (Pasen, Pinksteren, Allerheiligen, Kerst, …)  mag je orkestuitvoeringen verwachten van o.a. Mozart, Rossini, Gounod, Bach, … Een orgelmis om naar uit te kijken is dan weer “To be or not to be” (Henry Purcell) of de herdenking aan César Franck in november.

La Classica sprak na de viering met muziekdirecteur Bart Rodyns over het unieke concept van deze concertmissen.  Het ganse gesprek beluister je via onze podcast.

Een volledig overzicht van de missen en de data vind je op www.sintpaulusantwerpen.be.

 

 

Recent