Facebook Twitter Tunein YouTube

Over La Classica

Ontdek wie we zijn en hoe je kan luisteren.

La Classica startte welbewust als webradio voor klassieke muziek.  Het web is meer dan welke andere manier van gegevensoverdracht het medium van het heden en de toekomst.  Overal bereikbaar, overal beschikbaar en altijd aanwezig.  De meeste mensen beschikken ondertussen over een smartphone, een tablet en/of een laptop terwijl de recentste wagens uitgerust zijn met een mediacenter.  Dat maakt het voor digitale radio dan ook enorm makkelijk om steeds in de beste kwaliteit beluisterbaar te zijn.

Met zijn programmatie wil La Classica klassieke muziek (weer) meer toegankelijk maken voor jong en oud.  Daarom wordt er voornamelijk licht klassieke muziek van de grootste componisten geprogrammeerd alsook een niet onbelangrijk aandeel filmmuziek, werken die de luisteraar een gevoel van rust zullen geven. Er gaat eveneens veel aandacht naar jong (binnenlands) talent.

Geniet van klassiek waar je ook bent via :

 • de La Classica app. Beschikbaar voor Android en IPhone, download hem in de store van jouw keuze.
Google Play download App Store download
 • de webplayer op de site.
  Klik daarvoor op de rode knop “luister live” bovenaan de pagina.
 • je smartphone of tablet.
  Inmiddels bestaan er vele apps die je in de betreffende stores kan downloaden.La Classica is direct beluisterbaar bij :
TuneIn AHA radio MyTuner Orange Radio Radio Deck Daily Tunes

 

Door restricties in sommige browsers kan het zijn dat de stream niet start, probeer in dat geval een andere site of vul onderstaande stream url in als veilig in de settings van je browser.

 • je favoriete mediaplayer.
  Klik simpelweg hier of plak één van volgende links in het vakje “url afspelen”
 MP3 stream https://stream.laclassica.be:18023/stream
 AAC+ stream https://stream.laclassica.be:18023/stream2

 

 • je media streamer of internet (Wi-Fi) radio.
  Internetradio’s en mediastreamers (Lin, Sonos, Apart, Denon, Sony, …) maken over het algemeen gebruik van een app.  Op deze toestellen vind je La Classica makkelijk terug via het zoekmenu.
 • La Classica is tevens geregistreerd op media streamers die gebruik maken van Frontier Silicon, Vtuner, TuneIn, Aha Radio en Sonos.
 • In de wagen
  Verbindt je smartphone via Bluetooth met het mediacenter van je auto en stream via je favoriete app.  In de meest recente versies neemt het scherm in je wagen je apps automatisch over, niets makkelijker dan onderweg in alle comfort luisteren naar je favoriete station.

Het lijstje van apps en streamers zal mettertijd aangroeien.  Staat je favoriete app er niet tussen, laat het ons dan weten.

Voor Brussel maakt La Classica een lokaal programma elke zondagavond tussen 9 en middernacht, te beluisteren op FM via 106.5mHz.