Facebook Twitter Tunein YouTube

Over La Classica

Ontdek wie we zijn en hoe je kan luisteren.

Trendy maar toch klassiek

Na een uitgebreide studie, een lange voorbereiding en met een stevige dosis enthousiasme zag La Classica het levenslicht in 2015.  De visie was duidelijk; klassieke muziek op een trendy manier tot bij de luisteraar brengen.  La Classica laat de  grootste componisten aan het woord, afgewisseld met een flinke scheut filmmuziek en de mooiste new classics. De ideale mix voor een hele dag aangenaam luisterplezier.

Deze visie samen met meer dan 30 jaar ervaring, vakkennis en passie voor muziek maken dit een uniek project !

studio mic
Informatief, dichtbij en ondersteunend

Informatie over culturele evenementen in de nabijheid van de luisteraar is één van de speerpunten bij La Classica.  Enerzijds informeren over evenementen in de regio, anderzijds lokale/regionale culturele organisaties een platform verlenen om hun concert, tentoonstelling,… kenbaar te maken bij een groot publiek.  La Classica biedt een totaalconcept aan ondersteuning via de radio, website en de verschillende sociale media.

orkest

Radio via internet

Het digitale geluid van La Classica wordt wereldwijd en in de beste kwaliteit tot bij de luisteraar gebracht. Zo geniet men steeds in perfecte omstandigheden van de mooiste klassieke werken.La Classica ontwikkelde ook haar eigen app waardoor genieten van klassiek echt overal ter wereld mogelijk is.

Podcast

Wie op zoek is naar informatie met meer diepgang over bv. componisten of filmmuziek blijft bij La Classica niet in de kou staan.  Via de podcast worden regelmatig programma’s met extra achtergrond geproduceerd.

Geniet van klassiek waar je ook bent via :

 • de La Classica app. Beschikbaar voor Android en IPhone, download hem in de store van jouw keuze.
Google Play download App Store download
 • de webplayer op de site.
  Klik daarvoor op de rode knop “luister live” bovenaan de pagina.
 • je smartphone of tablet.
  Inmiddels bestaan er vele apps die je in de betreffende stores kan downloaden.La Classica is direct beluisterbaar bij :
TuneIn AHA radio MyTuner Orange Radio Radio Deck Daily Tunes

 

Door restricties in sommige browsers kan het zijn dat de stream niet start, probeer in dat geval een andere site of vul onderstaande stream url in als veilig in de settings van je browser.

 • je favoriete mediaplayer.
  Klik simpelweg hier of plak één van volgende links in het vakje “url afspelen”
 MP3 stream https://stream.laclassica.be:18023/stream
 AAC+ stream https://stream.laclassica.be:18023/stream2

 

 • je media streamer of internet (Wi-Fi) radio.
  Internetradio’s en mediastreamers (Lin, Sonos, Apart, Denon, Sony, …) maken over het algemeen gebruik van een app.  Op deze toestellen vind je La Classica makkelijk terug via het zoekmenu.
 • La Classica is tevens geregistreerd op media streamers die gebruik maken van Frontier Silicon, Vtuner, TuneIn, Aha Radio en Sonos.
 • In de wagen
  Verbindt je smartphone via Bluetooth met het mediacenter van je auto en stream via je favoriete app.  In de meest recente versies neemt het scherm in je wagen je apps automatisch over, niets makkelijker dan onderweg in alle comfort luisteren naar je favoriete station.

Het lijstje van apps en streamers zal mettertijd aangroeien.  Staat je favoriete app er niet tussen, laat het ons dan weten.