Facebook Twitter Tunein YouTube

Brussels Philharmonic : CINECONCERT – UN CHIEN ANDALOU

Bozar viert 100 jaar surrealisme met een uitgebreide tentoonstelling rond deze beroemde avant-gardestroming in België - en Brussels Philharmonic viert mee met een uniek cineconcert : Luis Buñuels avant-garde film Un chien andalou.

Volgens André Breton, peetvader van de stroming, zijn er maar enkele films die surrealistisch genoemd mogen worden, waaronder Un chien andalou van Luis Buñuel. De Spaanse regisseur werkte samen met Salvador Dalí aan dit eerste surrealistische meesterwerk. Een schijnbaar willekeurig gemonteerde reeks scènes provoceert het publiek, en ontzegt de kijker elk houvast of oriëntatie – de surrealistische mentaliteit pur sang.

In het brandpunt van dit bijzondere cineconcert staan twee verschillende uitvoeringen van deze iconische avant-garde film: één keer wordt de film live geruggesteund door een avant-gardistische score van Mauricio Kagel voor strijkers en tape. In een tweede lezing zorgt de meeslepende muziek van Wagners Tristan en Isolde – ook gekozen door Buñuel en Dalí voor de eerste vertoningen van hun film – voor een tweede, compleet andere live-ervaring.

De balletscore van Erik Satie voor Parade en de evenzeer beruchte balletmuziek Un Boeuf sur le toit van Darius Milhaud, maken de surrealistische symfonische ervaring compleet.

Wanneer : 19 mei – 17.00u
Waar : Bozar – Brussel
Info & tickets : www.brusselsphilharmonic.be

Recent