Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten van Antwerpen : Paul Heyman (cello) en Wouter Valvekens (piano)

Paul Heyman en Wouter Valvekens brengen je volgende vrijdag bij Middagconcerten van Antwerpen in weekendstemming met 2 sonates voor cello en piano. Eentje van Mendelssohn en eentje van Sjostakovitsj.

Paul Heyman (1994) is een cellist uit Brussel, vooral actief als solist en in kamermuziek. Hoogtepunten zijn concerten in prestigieuze zalen en festivals als Bozar, Klarafestival, De Bijloke, De Singel, Beethoven festival Bonn, Tivoli Vredenburg, en nog veel meer. Naast zijn andere activiteiten speelt Paul sinds 2023 freelance als solo cello bij het Nationaal Orkest van België.
Na te zijn afgestudeerd bij Raphael Wallfisch in Zürich met de grootste onderscheiding (100%), studeerde hij verder bij France Springuel in België, en aan de Philippe Jaroussky Academy in Parijs. Hij studeerde ook barokcello bij Roel Dieltiens.

Paul volgde masterclass bij o.a. Gary Hoffman, Frans Helmerson, Alexander Rudin, Arto Noras, Pieter Wispelwey, Leonid Gorokhov, Vagram Saradjian en Natalia Gutman.
In 2019 werd Paul verkozen als laureaat van de stichting ‘Swuk Vlaanderen’. Dankzij de genereuze steun van Swuk kon Paul zijn eerste CD opnemen bij het label Etcetera, in duo met pianiste Isil Bengi, met Belgische romantische werken voor cello en piano.

Hij is een prijswinnaar van verschillende nationale en internationale wedstrijden, zoals Dexia Classics, het Rotary-concours en Prix Edmond Baert in België, Bartók World competition in Boedapest, e.a.

Wouter Valvekens behaalde met grote onderscheiding zijn diploma van bachelor in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, bij Polina Leschenko. Van 2018 tot 2020 studeerde hij bij Ian Fountain, waar hij in september 2020 zijn masterdiploma haalde. In 2020 startte Wouter Valvekens zijn studies op historische instrumenten bij Piet Kuijken in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Wouter volgde diverse masterclasses bij onder andere András Schiff, Imogen Cooper, Elisabeth Leonskaja, Richard Goode, Klaus Hellwig en Eldar Nebolsin. Hij wordt ondersteund door de Winifred Christie Trust Award en door Inspiratum vzw. De Londense Hattori Foundation verleende hem een Senior Award.

Naast zijn solocarrière is Wouter Valvekens zeer actief in de kamermuziek. Enkele jaren geleden richtte hij met violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman het trio Aries op. Het trio won in 2020 de Supernova Kamermuziekwedstrijd, en neemt in juli 2021 zijn debuut-CD op. Wouter Valvekens is ook stichtend lid van het Werther Piano Quartet, dat ondersteund wordt door het Mozart Gesellschaft Dortmund.

Wouter nam deel aan meerdere internationale wedstrijden. In 2016 won hij de 1e prijs en de publieksprijs op de internationale VriendenCultuurPrijs-pianowedstrijd in Tilburg, en de 3e prijs op de César Franck International Piano Competition. In 2019 won hij de 1e prijs op de Paços Premium International Competition in Portugal.

Wanneer : 03 mei – 12.00u
Waar : AMUZ – Antwerpen
Info & tickets : www.middagconcerten.be

Recent