Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten van Antwerpen : Hrayr Karapetyan (viool) en Hasmik Manukyan (piano)

Hrayr Karapetyan en Hasmik Manukyan vormen sinds hun studies aan het Staatsconservatorium van Armenië een duo. Deze week grasduinen ze bij Middagconcerten van Antwerpen in het repertoire van Mozart met 3 sonate's.

Hrayr Karapetyan en Hasmik Manukyan vormen sinds hun studies aan het Staatsconservatorium van Armenië een duo, een project dat ze vanaf 2008 onder de “Art of Duo” voorzetten. Als duo richten ze zich op een breed repertoire, van barok tot hedendaagse muziek, met speciale aandacht voor composities die minder vaak worden uitgevoerd. Ze speelden reeds meer dan 300 concerten , en werden veelvuldig gelauwerd in verschillende wedstrijden.

Hrayr Karapetyan heeft reeds een behoorlijk aantal onderscheidingen behaald op diverse wedstrijden. Hij werd in 2015 laureaat van de “Triomphe de l’Art” muziekwedstrijd in Brussel en in 2012 de winnaar van de “ Aram Khachaturian” vioolwedstrijd, alsook van de “Alexander Spendiaryan” festival – wedstrijd in Armenië. Hij speelde reeds een groot aantal concerten in de USA, Canada en Europa. Samen met zijn vrouw en pianiste Hasmik Manukyan richtte hij in 2008 het ensemble “Art of Duo” op. Vanaf 2015 organiseerde hij in Brussel het “Hayasa Music festival ”. Hij was concertmeester van het Belgian Virtuosos Orchestra, het Armeens-Turks jeugdorkest, het Avetis Festival Orchestra, en het Classical Concert Chamber Orchestra. Verder speelde hij mee in producties van het Nationaal Orkest Van België en het Symfonieorkest van De Munt. Momenteel is hij concertmeester van “Frascati Symphonic” en lid van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik.

De Armeense pianiste Hasmik Manukyan werd in 2012 laureaat van de “Arno Babajanyan” en “Emin Khachaturian” nationale pianowedstrijden in Armenië. In 2010 kreeg ze de derde prijs in de wedstrijd “Heghine Ter-Ghevondyan” voor pianobegeleiding. Nadat ze haar studies afrondde aan het Staatsconservatorium van Yerevan bij Suren Zakarian, bekwaamde zij zich in België bij Alan Weiss in het Lemmensinstituut (Leuven), waar ze haar Master Diploma behaalde. Later voltooide Hasmik haar postgraduate opleiding aan het Conservatorium van Brussel bij Inge Spinette en Anne Op de Beeck. Hasmik Manukyan is een veelgevraagde pianiste-begeleidster bij verschillende internationale wedstrijden (bv. Arthur Grimaux internationale wedstrijd voor viool, Leonid Kogan internationale wedstrijd voor viool ..enz.)

Wanneer : 6 oktober – 12.00u
Waar : AMUZ – Antwerpen
Info & tickets : www.middagconcerten.be

Recent